Welke modems kan ik gebruiken

Edpnet heeft ervoor gezorgd dat er 7 FRITZ!Box-modems officieel zijn gecertificeerd voor het nationale VDSL-netwerk in België:

• FRITZ!Box 3490 (firmware FRITZ!OS 6.52, 7.01, 7.12, 7.28, 7.29, 7.30 en 7.31)
  • FRITZ!Box 7360 (v1 firmware FRITZ!OS 6.31, v2 firmware FRITZ!OS 6.52 en 6.53)
  • FRITZ!Box 7430 (firmware FRITZ!OS 6.52, 7.01, 7.21, 7.28, 7.29 en 7.31)
  • FRITZ!Box 7490 (firmware FRITZ!OS 6.52, 6.53, 7.01, 7.12, 7.28, 7.29 en 7.57)
  • FRITZ!Box 7530 (firmware FRITZ!OS 7.02, 7.03, 7.12, 7.13, 7.28, 7.29, 7.56 et 7.57)
  • FRITZ!Box 7530 AX (firmware FRITZ!OS 7.28, 7.29, 7.31, 7.56, 7.57 en 7.80)
  • FRITZ!Box 7590 (firmware FRITZ!OS 7.01, 7.12, 7.13, 7.28, 7.29, 7.56 en 7.57)
  • FRITZ!Box 6890 LTE (firmware FRITZ!OS 7.01, 7.03, 7.12, 7.13, 7.28, 7.29, 7.56 en 7.57)

De FRITZ!Box 7530 AX is verkrijgbaar via edpnet.

In het geval dat u een andere FRITZ!OS-versie gebruikt, wordt uw DSL-lijn op een fall-back profiel gezet, met een maximum snelheid van 7,5 Mbps down en 0,5 Mbps up.

Een ander apparaat dat is gecertificeerd voor het VDSL-netwerk is Draytek 2862/2865, welke edpnet in een managed formule aanbiedt bij het VDSL en Fiber Pro abonnement.

Hoe zit het met B-box?

Trouwens, de door Proximus aangeboden modems zijn ook gecertificeerd. Hoewel B-box 3 vectoring-compatible is, ondersteunen B-box 2 en Sagem Fast 3464 geen vectoring, wat betekent dat u niet kunt profiteren van de vectoringsnelheden. Beide toestellen kunnen echter worden gebruikt in een gevectoriseerd netwerk zonder het vectoring-proces te verstoren, op voorwaarde dat ze een geschikte firmwareversie hebben. In deze situatie wordt uw lijn niet op een fall-back, maar op het zogenaamd legacy profiel gezet, dat overeenkomt met een profiel van een VDSL lijn die met non-vectored straatkast verbonden is. Bekijk de eerste tabel met VDSL-profielen om te weten welke snelheden u in zo'n geval kunt krijgen.

Wat met de Proximus Internet Box?

Internet Box, of Home Gateway 4, is toegelaten op het VDSL-netwerk, maar is gereserveerd exclusief voor gebruik op het Proximus-netwerk. Het toestel kan niet gebruikt worden op edpnet-verbindingen.

Hoe zit het met ADSL?

Als u een ADSL-abonnement hebt, kunt u elke modem gebruiken die ADSL ondersteunt. Maar vooruitdenkend zou dat beter een modem zijn dat kan worden aangesloten op een VDSL-netwerk, omdat ADSL momenteel wordt uit gefaseerd en u zou in de toekomst moeten overschakelen naar VDSL.

Kan ik een tweedehands modem gebruiken?

Als u geld wilt sparen, vindt u de hierboven genoemde FRITZ!Box-toestellen tegen een goede prijs op de tweedehands-sites. Houd er gewoon rekening mee dat u niet kunt profiteren van de standaardgarantie die edpnet biedt op FRITZ!Box-toestellen. Bovendien bent u in dit geval volledig verantwoordelijk voor de installatie en configuratie van uw modem. Als het niet werkt zoals het hoort, kunnen we helaas geen oplossing garanderen. Met andere woorden, zouden we aanraden om uw modem bij edpnet te kopen. Omdat we dan in alle omstandigheden voor de optimale ondersteuning kunnen zorgen.

Wat als ik een fiber-verbinding heb?

Als u voor één van onze fiber-abonnementen kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken over welk type u zou kopen.  De omzetting van het glasvezel-signaal naar ethernet-signaal gebeurt door de ONT (Optical Network Terminal/Termination), ook soms NT genoemd.  De router kies je dus zelf, MAAR deze moet wel enkele functionaliteiten hebben om een goedwerkende fiberverbinding te hebben.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice als je nog vragen hebt.

Zie ook:

Kan ik edpnet-telefonie gebruiken met mijn huidige modem?

Wat moet ik weten als ik geen FRITZ!Box modem bij edpnet aankoop