Hoe kan ik FRITZ!Box naar fabrieksinstellingen resetten

Een reset naar fabrieksinstellingen wist de informatie en instellingen op uw FRITZ!Box. Om de fabrieksinstellingen te laden, kunt u de gebruikersinterface of een analoge telefoon gebruiken die op uw toestel is aangesloten.

Controleer voordat u begint of u alle informatie hebt genoteerd die u mogelijk opnieuw moet invoeren nadat het toestel naar de fabrieksinstellingen is gereset (Wi-Fi-netwerksleutel, poortdoorschakeling, enz.). U kunt ook alle instellingen van uw FRITZ!Box opslaan in een back-upbestand en alle of sommige ervan terug importeren wanneer een reset is voltooid.

Open uw webbrowser (Chrome, Firefox, ...) en ga naar de gebruikersinterface van uw FRITZ!Box. Standaard moet deze bereikbaar zijn op http://fritz.box of http://192.168.178.1.

Ga naar Systeem in het menu links en selecteer Back-up in een drop-down menu. Kies Fabrieksinstellingen tabblad en klik op Fabrieksinstellingen laden

Hoe kan ik FRITZ!Box naar fabrieksinstellingen resetten

De FRITZ! Box begint de fabrieksinstellingen te laden en de LED's gaan knipperen.

Een andere manier om de fabrieksinstellingen te herstellen, is het activeren van een reset via een analoge telefoon. Het kan handig zijn als u om wat voor reden dan ook niet kunt inloggen op de gebruikersinterface van de modem.

Sluit gewoon een telefoon aan op de poort-FON van uw FRITZ!Box en kies #991*15901590*. Als de code wordt geaccepteerd, gaan alle LED's knipperen.

Zodra de fabrieksinstellingen zijn geladen, blijft het WLAN-lampje branden.  Maak verbinding met de gebruikersinterface, die bereikbaar moet zijn op http://fritz.box or http://192.168.178.1, om te beginnen met de configuratie van uw FRITZ!Box.

Heeft u problemen met het configureren van uw toestel? Bekijk onze handleidingen over hoe u dit moet doen als u een FRITZ!Box 7360, 7430, 7490 of 7530.